dagens opinion i svd! inte bra för blodtrycket. inte om man har för högt iaf. vet ej… per gudmundson, som jag antar är anställd på svd pga har en svd-mailadress??? skriver om att ‘vänstern’ vill förhindra vinster i offentlig sektor.  ja, detta stämmer. korrekt. den offentliga sektorn ska inte ge vinst, +1 på den åsikten gudmundson! men sen.. återigen ser vi hur de moderata männen använder sig av argument för jämställdhet för att bedriva borgerlig politik.

gudmundson ‘tycker till’ om vänsterfeminister i sin lilla blänkare. JA! vänsterns feminister är del två av hans resonemang: vänsterns feminister fattar nämligen inte vilka förlorarna blir när offentlig sektor inte tillåts vara vinstdrivande.

förlorarna, hävdar gudmundson, ÄR KVINNERNA. om de inte får skapa små företag inom privata välfärdstjänster blir de inte chefer.  han citerar tillväxtverket:

”Sedan valfrihetssystem inom vård och omsorg infördes har många nya små hemtjänstföretag startat i landets kommuner”

över hälften av företagen leds tydligen av kvinnor. kvinnor får bli chefer alltså. när de skapar små hemtjänstföretag inom vård och omsorg. vilka kvinnor är det, vilka kvinnor gynnas av detta, på vilka grunder är detta feminism! ja gudmundson! vänsterns feminister är emot! vinstdrivande vård och omsorg är fan det sämsta jävla argumentet för kvinnliga chefer någonsin. som att säga att nazismen var bra uppbyggd för tjejer fick också vara chefer i lägren!

visst, kvinner kan bli chefer. om de håller sig inom vård och omsorg. och därför ska offentlig sektor vara vinstdrivande.

Advertisements

5 Comments

Filed under Uncategorized

5 responses to “

 1. Karin

  på 1800talet lyckades duktiga kvinnor skaffa sig rätten att arbeta (obs denna reform kanske mest berodde på det faktum att alla dessa ogifta kvinnor blivit ett samhällsproblem, mindre på att tjejerna hade lust att ha ett jobb), men fick bara jobba inom ytterst få discipliner, läs: lärarinna, hushållerska, sjuksköterska osv.

  2010 får kvinnor gärna vara chefer, om de är chefer inom ett kvinnoyrke dvs.

 2. crazy bitch

  extremt bra inlägg som vanligt.

  varför kan tjejerna inte få vara chefer på stora statliga sjukhus ist?? måste de starta ett litet företag och gå utan lön i flera år tills företag artar sig bara för att de ska få vara chef?

  SÅ DUMT!!!!

 3. katten von k

  Kan sossarna börja trycka dina texter i sin reklam?

 4. KKK

  “små hemtjänstföretag” = enmansföretag. grattis, Märta, du är chef över Märtas Bajstorkning HB. välkommen till överklassen.

  crazy bitch: eftersom “chef” är inte ett yrke. man kan inte gå från chef över ett enmansrörmokeri (eller -bajstorkeri) till chef över ett sjukhus med tretusen anställda. att kalla dessa människor chefer är helt absurt, när de i själva verket är avskedade och tvingade att starta eget. eller “avknoppade” som det numera heter.

  det är märkligt hur en stor administration är ett tecken på landstingens ineffektivitet, men när näringslivet har massor av chefer är det feminism.

  lustigt nog är strippor organiserade på samma sätt. alla strippor har ett enmansföretag, därigenom behöver inte strippklubben betala sociala avgifter. skillnaden är att stripporna har betydligt bättre betalt än de som cyklar omkring och torkar bajs (på ett icke-sexuellt sätt).

 5. Per Gudmundsson är mycket riktigt ledarskribent på SvD, och antagligen deras största stolpskott, har aldrig läst något vettigt av denna person. Han har bland annat länge bedrivit kampanj mot Miljöpartiet. De var någon som föreslog att tidningarna skulle sparka sina ledarskribenter nu när det går dåligt, jag hoppas de börjar med Per.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s