kill yr boyfriend instead

i dagens brännpunkt i svd skriver försvarsminister sten tolgfors (m) att årets siffror pekar på en ‘mångdubbling’ (what) av kvinnor i försvaret. 2009 genomgick 640 goa brudar försvarsutbildning. fler kvinner gör lumpen, fler kvinner ska göra lumpen, fler kvinner kommer göra lumpen – ungefär det går tolgfors text ut på. den 1 juli i år blir rekryteringen till försvaret frivillig, vilket enligt tolgfors är ‘kvalitetsdrivande’. på något slags bakvänt sätt försöker han säga att jämlikhet är bra och att frihet är bra. och militära insatser förstås. han går inte så långt att han använder feministiska argument för militära våldssanktioner – men han är farligt nära. satans fräckhet! och VARFÖR vill den här moderata våldsälskaren ha kvinnor inom försvaret?  jo, för det ger ‘stabilare grupper’. ett argument man annars oftast hör inom grundskolan. mjuka tjejer som lugnar ner killar med damp.. kanske kan hjälpa dem lite också… hålla lite ordning.. ta om hand..

jämställdhet är inte detsamma som feminism, det säger jag inte. att sveriges försvarsminister är för jämställdhet gör honom inte till en del av en kamp för jämställdhet. men feminismen, som någonstans ändå är grundläggande för idén om jämställdhet mellan könen, har alltid varit en pacifistisk teoribildning.  jag fattar att det är fullkomligt meningslöst att anklaga tolgfors för en pinsam historielöshet MEN… ska jag tända eld på mig själv och svd istället?

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “kill yr boyfriend instead

  1. KKK

    måste bara inflika att tolgfors är SJUKT impopulär inom försvarskretsar, (alltså såpass impopulär att det bara är en tidsfråga innan han blir lönnmördad av en upprörd kustartillerimajor) eftersom han är vapenvägrare och har lyckats förinta sveriges försvar. alla moderater ute i försvaret är totalt förvirrade, de har alltid trott att vänsterpartiet var de som skulle avveckla försvaret för att bereda väg för en sovjetisk invasion, och nu har moderaterna gjort det helt på eget bevåg.

    men detta är toppen, nu kan vi skicka svenska BRUAR att sprängas i afghanistan, eller andra kolonialkrig vi av okänd anledning är med i. detta är rättvist!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s