Stoppa De Galna Studenter Nu????

this just in: var tredje utbetalning från CSN är felaktig. DNs rubrik: studenter fuskar med studiemedel. fuskar man inte med bidrag så fuskar man med CSN, skjut av de medellösa omgående va.. hehe älskar att CSN har tagit in ‘specialutbildade granskare’ som ska ‘nagelfara’ (sic!) alla som pluggat heltid 2009. hehe, har FBI exporterat lite arbetsmetoder.. tufft + coolt enl mig.

menmen, för en gångs skull bjuder kommentarsfältet på DN.se på en del insiktsfulla kommentarer. ett flertal kommentatorer anmärker på hur poängdistributionen hos olika program och kurser (vår- och hösttermin) inte ges dispens av CSN och därför betraktas som ‘fusk’ (eller felaktig utbetalning).

det känns så oerhört symptomatiskt. att det här betraktas som meningsfull hantering av resurser: att sätta dit studenter för fusk med bidrag och lån. det är inte en fråga om att anse att studenter ska göra rätt för sig utan så uppenbart en fråga om mot vilka grupper i samhället uppmärksamheten riktas. som cecilia littorin påpekar i kommentarsfältet: i förra vändan var det sjukpensionärernas tur. nu är det studenterna.

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “Stoppa De Galna Studenter Nu????

  1. jompa j

    jag vill gärna dela med mig av denna fräscha bild som jag har ritat själv:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s