1800-talet ringde och ville ha tillbaka sin liberala feminism

SvD skriver idag om goldstonerapporten, som i november antogs av FN:s generalförsamling och pekar ut både israel och hamas som skyldiga till krigsförbrytelser under kriget vintern 2008-2009. jag har inga avsikter att bedriva någotslags skriverier om internationell politik, jag har inget teoretiskt underlag att bygga det på – däremot kan jag kommentera hur detta yttrar sig på hemmaplan. det 22 dagar långa kriget mellan israel och hamas i gaza omskrevs i stor utsträckning i svensk media. svd skriver att kriget skördade över 1300 offer på palestinsk sida och 13 på israelisk, varav tre civila. detta täcktes väl i svensk media. i samma veva som morgontidningarna rapporterar om fosforbombade palestinska barn (ok en månad senare men vem faaan bryr sig) går folkpartiets trumfkort birgitta ohlsson ut i malmö och demonstrerar för israel.

såhär uttalade hon sig i pressreleasen på bolagsfakta.se:

“Det är bedrövligt att Israel-hatet och intoleransen härskar på Malmös gator. Att vi i februari år 2009 ska behöva demonstrera för Israels rätt att överhuvudtaget få finnas till och dessutom attackeras känns oerhört tragiskt.”

goldstonerapporten antogs i november. redan i februari var det uppenbart att krigsförbrytelser begicks. bilderna var vidriga, reportagen var vidriga – ja just det, det var exakt så som väpnade konflikter brukar vara. detta tar birgitta ohlsson som en anledning att stå upp för israels sak. israel är ett gammalt högerspöke, detta medges, men blotta smaklösheten i den här handlingen! ingen politisk agenda i världen kan rättfärdiga det bisarra i situationen. jag mår så jävla illa. och speciellt när vänstern berömmer ohlsson för hennes feministiska insatser.

feministiska för vem då? hon är visserligen född 1975, men att hennes man (som inte är nån gammal dinosaurie enl uppgift???) ska vara hemma med deras unge kan knappast räknas som radikalt för någon i den yngre generationen.  jag hört många inom min egen politiska sfär stå upp för henne. ‘jo men hon gör ju bra saker’. ‘birgitta ohlsson gör skillnad’. lustigt nog är det extremt få som är beredda att faktiskt rösta på henne – vänstern är inte intresserad, och hennes eget parti verkar ju inte direkt heller överförtjusta.

exakt vad är grejen? jag kommer aldrig förlåta henne för att hon demonstrerade för israel under kriget. det vägs inte upp av att hon tänker jobba efter att hon har fått barn.

Advertisements

2 Comments

Filed under Uncategorized

2 responses to “1800-talet ringde och ville ha tillbaka sin liberala feminism

 1. KKK

  heja, etc.

  dessutom, om någon säger att hon “gör skillnad” måste de omedelbart avrättas. gör skillnad MELLAN VAD? VAD ÄR DET HON SKILJER PÅ? BERÄTTA FÖR MIG OCH/ELLER DÖ!

 2. Katte Fnatte Mus

  Idag, den 30e maj 2010, går en ideell båtkonvoj över vattnet för att ge bombade, hungriga, rädda och ockuperade Palestienier på Gazaremsan förnödenheter som de så väl behöver. På nyheterna sade man att Israel kommer att gör allt för att stoppa konvojen och att det fanns ett “visst” stöd från EU. Fick dock aldrig klart för mig VAD det “vissa stödet” avsåg men faktum kvarstår:BO (Birgitta Ohlsson) får/måste/borde/ska/kan (om hon vill!) dra ut skallen ur redan nämnda ställe där solen inte skiner! Vi vet i alla fall var vi har henne och brun av sol lär hon inte bli….
  Fy skäms, BO – släpp sargen & kom in på den humanitära rinken!
  /Katte Fnatte rests her case

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s