svd… vilken tidning!

välståndet är inget särintresse, hojtar svd:s politiske chefredaktör, pj anders linder. väl talat, enl mig, som sätter likhetstecken mellan välfärd och välstånd. verkar tyvärr vara ensam om det.. pj är, liksom jag, upprörd.  vi betalar högst marginalskatt i världen… det är för svårt för unga entrepenörer… det sista vi behöver är en riskkapitalfond som sätts upp med offentliga medel… pj (älskar att tala om honom som pj?!) rundar av:

De ansvarigas mardröm är att det någonstans öppnas ett kryphål så att millimeterrättvisan sätts ur spel och en entreprenör får det en liten aning bättre än hon borde ha det. Gynnsammare företagsklimat och fler företagare är nog bra, men när det kommer till kritan är det jämlikhet och statens skatteintänkter nu idag som gäller.

kära pj. jag kan inte annat än instämma i slutklämmen ovan. anser dock att rättvisan redan är ur spel, att entrepenörer är en bisarr styggelse och att ‘gynnsamma företagsklimat’ inte är vad jag skulle kalla ‘nog bra’. menade vi bara detsamma med välfärd och välstånd du och jag skulle vi knäcka det här politiska landskapet. tyvärr anser jag inte att människor är kugghjul som ska generera pengar i ett system där företagsamma entrepenörer som du blir rikare…. sry man, där sprack det.

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “svd… vilken tidning!

  1. Carl

    Ska inte dra hela den långa versionen om mitt förhållande till ordet “entreprenör” men har efter perioder av förvåning, fasa och äckel, till sist beslutat mig för att entreprenörer väl är såna där som håller på med rör och avlopp?

    Håller för övrigt med dig om det mesta på denna blogg utom att SvD skulle vara den blåaste tidningen i Sverige. Har du missat att DN numera är reaktionärast i landet och leder tassandet tillbaka till 1800-talet? Och då pratar vi inte bara “ledarplats” (hur då ledare?) utan kanske värst på nyhetssidorna. DN är Sveriges egen lilla mörka Pravda. Inte bara för att de är extatisk hejarklack åt den härskande “Alliansen” (ett ord som alltid måste omslutas av citationstecken, precis som numera ordet “frihet”). Utan för att man genom att kolla vad som INTE är med på DN.se vet vad som är verkligt viktiga nyheter right now. Typ Littorin-affairen. Men “ledarna” ligger inte direkt på latsidan heller. Idag kan man t.ex. läsa att de inte vill utesluta att återinföra lösdriverilagarna. You heard me. Blue is the new black.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s