trotsar heidegger + feber, här kommer blögg t er fans

dagen efter de rödgrönas debattartikel för jämlik vård, svarade hans dahlgren “näringspolitisk chef” för vårdtagarna (???) på samma sida i svd. rubriken är lol nog ‘fritt val skapar jämlik vård’. jag säger som tiina rosenberg (obs citerar inte ordagrant så stäm mig inte nu): ge fan i feminismens och socialismens paroller för att bedriva högerpolitik!

dahlgrens lille text kan sammanfattas i ett antal prydliga punkter:

1. med privat vård får tjejer va chefer

2. vårdgivare etablerar sig i socioekonomiskt utsatta områden OCKSÅ

3. det enda teoretiska problemet är en överetablering av vårdgivare. men i verkligheten finns inte det problemet

slutsats: det fria valet ger en jämlik vård. vänsterns argument för motsatsen bemöter dahlgren så här: vänstern har missuppfattat reformen, eftersom vårdtagare inte får säga nej till patienter. plus att vänstern blundar för att vi har en åldrande befolkning. tyvärr tar sig inte dahlgren tid att bemöta mina invändningar.

jag har feber, jag säger bara: det fria vårdvalet kommer bli min död. och förmodligen din också, läsare av denna blögg.Advertisements

4 Comments

Filed under Uncategorized

4 responses to “trotsar heidegger + feber, här kommer blögg t er fans

 1. KKK

  argh, blir så jävla sur på att såna argument får existera. och det, menar jag, är till viss del feminismens fel. det verkar inte finnas någon (utom du) som sätter ner foten och säger “men hallå, hur skulle fler kvinnliga chefer hjälpa?, hur fan är detta feminism?” eftersom all vänsterdebatt är fullt upptagen med asviktiga, engagerande, breda och stora frågor som “könsneutrala namn” och “HBTLIQ-adoption för döva samer”.

  som den där helt tragiska schyman-anförda pseudodebatten om “fler kvinnor i bolagsstyrelser”. kan nån örfila henne till underkastelse så vi slipper höra hennes dravel?
  SJÄLVKLART tycker hon att det är en bra idé, och SJÄLVKLART tycker LO-kvinnor, liberalkvinnor och alla andra såna att det är en bra idé, eftersom det är DE som kommer att få styrelseuppdragen. när 50% av alla bolagsstyrelser består av kvinnor, är alla nöjda då?

  och don’t even get me started vad gäller “rättviseförmedlingen”. ja, det behövs verkligen nån som ser till att 50% av alla DJs och radiopratare är tjejer, för då blir allting RÄTTVIST. det är RÄTTVISA. jag ska starta en förmedling som ska heta DEMOKRATI- OCH ANTIRASISM- OCH ANTIPEDOFIL-FÖRMEDLINGEN, och ska bara gå ut på att jag ska få en massa glassiga mediajobb. om man inte anlitar mig är man en pedofil som är mot demokrati och för rasism.

  alltså ÄR DET SÅHÄR DET SKA VARA NUFÖRTIDEN? NÄÄÄR började “rättvisa” betyda “fler tjej-DJs på klubbar i stockholm”? har det gått så långt att hela feminismen är kapad av SaTC-tittande mediatjejer i stockholm som använder den som språngbräda för nån jävla mediakarriär? jag blir så jävla trött. hoppas alla människor dör.

 2. jompa j

  Ovanstående gäller även hela socialdemokratin, kanske inte jätteförvånande att LO-väljare röstar på SD eller nya arbetarepartiet moderaterna eller vad dom nu röstar på när sossarna har gjort till sina kärnfrågor endast sådant som kan diskuteras på kultursidorna.

 3. NNN

  KKK, kan du inte utveckla vidare? naturligtvis är inte det kvintessensen av rättvisa, att könsfördelningen är jämn, men det är väl ett steg i ledet?

 4. KKK

  NNN: bara om man accepterar att den grundläggande skillnaden mellan människor är kön. man kan precis lika gärna kräva att 10% av alla styrelseledamöter (eller DJs) ska vara vänsterhänta eller bögar (eller etiopier, eller whatever).

  jag som man får inga fördelar av att x% av vattenfalls styrelse är män. tror någon att 50/50-styrelser skulle leda till en mer miljövänlig politik? högre lön till arbetarna? inga mer sweatshops? isåfall förstår man inte hur företag fungerar.
  handlar det uteslutande om nån slags millimeterrättvisa mellan könen så förstår jag DEN grejen, men då är det så djupt deprimerande att folk (utöver gudrun och liknande som kommer att sitta på dessa poster) engagerar sig i den frågan. som min gamla analogi om koncentrationslägren; om fler kvinnor vore lägerkommendanter, vore det bättre?

  ur ett vänsterperspektiv är det fullkomligt bisarrt att nån startar en kampanj under parollen “rättvisa”, när den syftar till att utjämna könsfördelningen mellan jävla radiopratare och DJs.

  (dessutom: utan att först kolla hur många av varje kön som ÄR DJs. det kanske helt enkelt finns färre kvinnliga DJs, och därmed färre BRA diton, etc etc. tror jag läste nån intervju med schyffert angående kvinnliga komiker, han fick frågan om varför han inte kvoterar in kvinnliga komiker på scenen, varvid han svarade (extremt fritt citerat): “vem skulle det vara bra för, om man tar in nån tjej som inte är rolig och blir utbuad? hon kommer aldrig mer att vilja stå på scen, och hon kommer inte att inspirera andra tjejer heller.”)

  jag ser inte nån enorm kampanj för fler kvinnliga sopgubbar i borås eller dito gruvarbetare i kiruna. jag förutsätter att rättviseförmedlingen jobbar hårt för att se till att exakt hälften av alla såna också är kvinnor. för rättvisans skull. för då blir det rättvist. eller gäller rättvisa bara glassiga mediajobb i stockholm?

  jag är ju fan inte det minsta feminist, så egentligen borde jag bara luta mig tillbaka och njuta när feminismen sekteriseras och navelskådar sig tillbaka till 80-talets popularitetsnivåer. problemet är bara att exakt samma sak har hänt med hela jävla vänstern.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s