FÖRSVARMAKTEN HAR INGEN ÅSIKT OM VÄPNADE KONFLIKTER

jag har en längre tid förutspått försvarsmaktens fall. deras reklamkampanj (ja ett statligt verk bedriver en reklamkampanj?!) i mättade pastellfarver med slagrop som ‘DIN MAMMA BRYR SIG INTE OM SVERIGES LUFTRUM KRÄNKS’, ‘DIN KOMPIS HAR INGEN ÅSIKT OM ATT SVERIGE SKA FÖRSVARA DEMOKRATIER’ har förhoppningsvis inte undgått någon läskunnig. kampanjen är inte bara nedlåtande (är du smartare än folk du känner som är för dumma för att ha en åsikt???) utan även krigshetsande – u heard me. det är 2010?! är ni helt verklighetsfrånvända?! det senaste tillfället när sveriges gränser kränktes var på 40-talet när nazisterna fraktade goa grejer genom våra neutrala landskap men det var ju ett svenskt statligt beslut som fattades… och kom inte med ert jävla förbannade våldsskitsnack om att sverige ska skydda demokratier. nu verkar min favorittidning svd;) ha fått upp spåret pga försvarmakten har tydligen spelat in en efterbliven krigshetsande reklamfilm. återkommer m mer info!!!!! kram från en cool som inte gillar krig!!!!!

Advertisements

2 Comments

Filed under Uncategorized

2 responses to “FÖRSVARMAKTEN HAR INGEN ÅSIKT OM VÄPNADE KONFLIKTER

  1. Alva

    Ja, den där reklamkampanjen kändes 100% efterbliven redan innan jag läste det där om reklamfilmerna. Det är patetiskt att Försvarsmakten måste hålla på och rättfärdiga sin existens med billiga trick, för att få allmänheten att tro att Sveriges gränser riskerar att kränkas och att det Försvaret gör utomlands är att upprätthålla fred och demokrati. Dessutom detta med att man ska göra försvarets test för att ta reda på om man har det som krävs för att ha en åsikt. Detta förstärker känslan av att reklamare är samhällets avskum.

  2. KKK

    reklamkampanjen är inte till för att de ska rättfärdiga sin existens, det är en ren (och katastrofalt usel) rekryteringskampanj, eftersom vi sen nåra månader tillbaka har en yrkesarmé (som ingen vill joina), och inte en värnpliktsarmé. detta suger. framförallt för att värnplikten var ett perfekt hinder för att skicka större mängder svensk trupp utomlands. man kan inte gärna skicka 2000 tribaltatuerade 17-åringar från skövde till afghanistan efter tre månaders skogsmulleträning.

    det är fortfarande 100000% fantastiskt att försvaret i princip lagts ner – om än av inkompetens snarare än pacifism – av en borgerlig regering!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s