Don’t mourn, organize!

aftonbladet skriver om valets vinnare och förlorare – och visst, det är inget vi inte redan vet. tvåbarnsfamiljer med två friska, arbetande föräldrar har “extra tusenlappar i plånboken”, medan sjukskrivna istället blivit arbetslösa, har mindre pengar och slåss mot f-kassan.

familjen som featuras i artikeln säger att de lägger sina extra pengar på sitt fritidshus. den sjukskrivna kvinnan som beskrivs ska på ‘överlämnandemöte’ hos arbetsförmedlingen. hon har har efter ett flertal diskbråcksoperationer svårt att gå och stå, hennes sjukpenningsdagar är slut och hon ‘överlämnas’ till af trots att hon har kvar sin gamla tjänst på landstinget. hon kan inte tvätta håret själv, det gör för ont.

och nej, det är inte en ensam snyfthistoria. det är så jävla symptomatiskt för hur människor drabbas av alliansens politik. såhär citeras reinfeldt:
– Vi införde en arbetslinje i allt vi gjorde. Det var avsikten. Det var det vi sa till svenska folket. Vi vill att det ska löna sig bättre att arbeta.
och straffa sig att inte göra det:)

ylva yngveson är chef för Swedbanks Institut för privatekonomi. hon påpekar att jobbskatteavdraget har gett löntagare mer pengar, men också gjort stora skillnader för sjuka och arbetslösa. svårt att veta om man ska kräkas eller gråta eller vad. och ja, jag fick tillbaka skitmycket på skatten. men det hade varit så otroligt mycket trevligare om det inte var folks indragna försörjningsstöd jag festade upp nu.

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “Don’t mourn, organize!

  1. Katte Fnatte Mus

    KRÄKAS bör man göra – ingen rim och reson – hur kan man vara arbetslös om man INTE KAN arbeta?!? Måste man ha varit i krig, fått förstasidesuppmärksamhet i tidningarna och/eller varit på PLUS för att ens få en chan?!? Reformen som sådan ÄR bra – MEN detta Babyloniska huggande i människors liv ÄR varken värdigt eller mänkligt! Fy på borgarna!! (Sossarna får sig också en känga eftersom de också tänkt genomföra detsamma!)
    Mina vänner – med heltidsantällning – har haft utförsäkrade kollegor som kommit in under tremånaders – karensen för att “jobba”…ja, förutsätter att de som läser detta förstår vart jag vill komma.
    Nu ska jag gå och kräkas efter att fått mig till livs dessa tre identiska historier från verkligheten:-( Borgarna TROR sig ha löst “problemet” men i sanning så tror jag, och hoppas, att “problemet” biter dom i arschlet lagom till valet:-)
    /Katte Fnatte Rests Her Case

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s