jävla häxer

letar förgäves mer info om detta – tv 4s lokala nyheter (JA STHLMSNYHETER) som handlar om att moderaterna motsätter sig ett projekt i sundbyberg som ska få folk i socioekonomiskt utsatta områden att rösta. jag citerar inslaget:

hallonbergen – det är bland annat här kommunen vill sätta in extra resurser för att få folk till valurnorna. allianspartierna fruktar att ett ökat valdeltagande här betyder ökat stöd för socialdemokraterna och försöker nu med hjälp av domstol stoppa satsningen.

inte någonstans i inslaget sägs det att det är en socialdemokratisk satsning. det är en kommunsatsning. jag vet inte vad som är kutym, varken inofficiellt eller officiellt – men är kommunen och de ledande partierna samma sak? carl grufman (m) uttalar sig indignerat i inslaget. han säger att skattepengar inte ska gå till att kommunens arbetare ska fiska väljare – ‘och i det här fallet är de dessutom starkt socialdemokratiska’. vilka?! de ev väljarna?! grufman hoppas på en schysst valrörelse, och det här är inte början på en sådan hävdar han. jag får inte riktigt klart för mig exakt vad projektet går ut på – lyssnar man på grufman låter det som att kommunen betalar lokala sossar i cash för att gå ut och lobba i stugerna. gissar att detta ej riktigt är fallet, men… skulle ändå vilja ha lite mer info i denna fråga.

vad som också förbryllar mig är varför man tror att människor som behöver dras till valurnorna skulle rösta på sossarna. det är ju inte 1955. vi har inte direkt ett fräscht miljonprojekt i sikte. grufman kan locka m en extra hundring i plånkan, sossarna i sumpan kan komma med sin trötta ideologi, nihilisten i mig känner bara – ingen av er kommer se till att folk i rissne kan laga sina jävla tänder, så håll käften.

men inom parentes sagt, som kommentar till gruffman: vad hände med högerns vurm för individens frihet? rösträtten, den evigt omhuldade? rätten att uttala sig? lr e detta enbart applicerbart för människor som har de ekonomiska och sociala förutsättningarna att göra det. fattiga mänsker ska inte rösta… de kan ju råka rösta på sossarna.. hehe ju mer jag tänker på det, så känner jag: res på dej gruffman! tro på dej själv och ditt parti! stå på dig! andra gör det!

ögonblicksbild fr sundbyberg c.

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “jävla häxer

  1. mamma

    Mannen på bilden är så down & out in Rissne att han måste kompensera bristen på “kuk” och “ballar av stål” att han kompenserar med meloner o gurka, inte sant? Liksom i parallellitet med moderaterna. Har man ingen kuk måste man förbjuda? Demonstrera/kompensera med mkt melon o gurka? Vilket osökt väcker tanken, vad vore jag utan fitta?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s