det finns inga borgerliga feminister, del 890344

vsg, en klatschig rubrik strait outta min kloka skalle.. brännpunkt i svd: centerkvinnor förklarar varför vänsterblocket är fel ute i genusfrågor. bara låt bli – det här är som att säga att man driver kvinnors sak när man förbjuder burkor på offentlig plats. det är pinsamt och det är farligt att använda ‘jämställdhetsargument’ för att bedriva en diskriminerande politik.

annie johansson och annika qarlsson (några slags centerhöjdare) skriver:

Under mandatperioden har vi exempelvis ökat andelen kvinnor i statliga bolagsstyrelser, tiodubblat jämställdhetsanslaget, utsett 880 ambassadörer för kvinnors företagande, skärpt diskrimineringslagstiftningen och infört jämställdhetsbonus.

bolagsstyrelser? ambassadörer för kvinnors företagande? det blir så uppenbart att feminism och jämställdhet inte kan kombineras med alliansens verksamhet. den här chauvinistiska teoribildningen – tror de på den själva? att underlätta för privilegierade kvinnor är inte detsamma som jämställdhet. i den här kontexten är det faktiskt tvärtom. ni kan kvotera in hur många kvinnor ni vill i era bolagsstyrelser och sedan hävda att alla ska vara sin egen chef. kvinnorna som till subventionerad skattepeng förväntas städa hemma hos bolagsstyrelserna må vara ‘ambassadörer för kvinnors företagande’ men det är inte jämställdhet. eller stimulerar de ‘förtryckta klasserna’ marknaden?

centerkvinnerna fortsätter:

Vad Borgström och Schyman inte fattar är att kvinnor, under rätt förutsättningar, är minst lika framgångsrika som män.

ledsen, centern. vad johansson och qarlsson inte fattar är att deras politik monterar ner välfärden och jämlikheten, bit för bit, och reducerar människor till redskap för ekonomisk vinst.

ps. fattar ej hur centern ens vågar synas i media efter deras fullkomligt löjeväckande ‘fuck facket’-kampanj. berätta gärna=)

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “det finns inga borgerliga feminister, del 890344

  1. Katte Fnatte Mus

    Käraste, ack så mitt i prick DU skjöt med dessa ord – bilden som ackompanjerar din prosa störde inte direkt sinnesintrycket! Borgerliga feminister har, och ska alltid, få på tafsen eftersom dessa damer aldrig kommer att städa subventionerat. Redan på Kata Dahlströms tid var det ett fasligt sjå att vara både feminist och borgerlig – men ändå får vi ej glömma att dessa kvinnor med liljevita, mjuka, händer faktiskt försökte stötta systrarna med krokiga händer, fulla av självsprickor.
    Kvinnor betraktade som heterogen grupp ÄR alltid ett dilemma – både för kvinnorna själva men inte minst för männen (som grupp) eftersom kvinnor då kan förenas i uppror… En borgerlig feminist är tyvärr alltid en ulv i fårakläder och det borde ligga i dessa kvinnors intresse att tvätta bort den stämpeln. Som du så fint formulerade saken, Käraste, att underlätta för redan priviligerade kvinnor är i sanning löjeväckande. Dessa systrar borde kasta bort den mentala Chaneldräkten och föra självsprickiga systrars kamp – DÅ skulle jag bli imponerad.
    Citateet avseende att kvinnor skulle kunna vara lika framgångsrika som män under rätt förutsättningar får författarna tillbaka – efter att jag inmundigat detsamma – i form av en prosaspottloska rakt i deras sjävgoda och aningslösa feta nyllen!
    /Katte Fnatte rests Her Case

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s