ja just det, sexköp är ett brott

äntligen kommer den artikel i dagspressen som uttrycker att sexköp är fel: att köpa sexuella tjänster är olagligt. kristina hultman påpekar i dn hur littorinaffären skiljer sig från geijeraffären 1977: littorin är faktiskt anklagad för ett brott, vilket geijer inte var då. det är 2010 och vi kan inte vifta undan anklagelserna genom att säga att nån liten snärta ljuger i aftonbladet, som palme 1977.

jag blev idag ombedd att skriva om de borgerliga feministerna i FI. jag letade efter bra material men hittade inget, funderade istället på att skriva om borgerlig feminism som företeelse. eh har ju stateat min hållninh där rätt hårt, känner lite att varken jag själv eller nån annan bryr sig… däremot blev det intressant när hultmans artikel pekar på hur förhållningssätten till littorinaffären både är och blir politiska. hon skriver:

Frågan är nu hur vi hanterar exploateringen av det som Sanna Rayman i Svenska Dagbladet den 11 juli med sedvanlig konservativ smeksamhet väljer att tona ner som en “personlig tragedi”. Hur och vem dömer vi? På vilken grund?

raymans hållning är symtomatiskt för varför borgerliga alternativ aldrig kan benämnas som feministiska. borgerlig politik grundas på liberala värden: individen och dess frihet, dvs i djup kontrast till den feministiska ideologin som identifierar och benämner samhälleliga strukturer. svd:s rayman är inte intresserad av att kontextualisera att en minister är inblandad i en sexköpsaffär. för henne handlar det om den enskilda individen; en personlig tragedi.

hultman blandar dock ihop äpplen och päron och massa andra grönsaker när hon i följande stycke försöker benämna olika förhållningssätt:

Och håller sexköpslagen för den indignationsstorm som nu blåser upp från moralkonservativt håll (kriminalisera säljaren) och libertinerna inom vänstern (sexköp är lattjo)?

svd:s ledarsida (vilken sanna rayman ju var och varannan dag skriver nån liten notis för) innehåller vad jag skulle kalla de mörkblåaste skribenterna sen…. aja gu orkar ej googla nån klassisk högervriden svensk journalist men ni fattar väl vad jag menar. om de moralkonservativa smeksamt tonar det hela som en personlig tragedi verkar de ju inte direkt yrka för att fängsla sexköparen… likaså har jag svårt att känna igen vänsterns ‘libertiner’. är väl knappast där de främsta förespråkarna för fri företagsamhet och kroppen som hjälpmedel för framgångsrikt entrepenörskap finns….

gu ger upp detta samhället nu, mvh 14-årig nihilist

via crooked ruler

Advertisements

7 Comments

Filed under Uncategorized

7 responses to “ja just det, sexköp är ett brott

 1. Liberal

  Från Wikipedia: “I december 2007 begärde två av de prostituerade, som under Geijeraffären var i 14-årsåldern, en miljon kronor vardera i skadestånd av den svenska staten.[1] Förutom justitieminister Lennart Geijer själv, pekades nu även statsministrarna Olof Palme och Thorbjörn Fälldin ut som köpare av sex från minderåriga. Att deras namn ingick i den ursprungliga undersökningen skulle, enligt Ove Sjöstrand, den polis som utredde fallet, varit huvudorsak till att inget åtal väcktes, trots att det misstänkta brottet var otukt med barn, vilket då gav upp till 4 års fängelse.”

  Således misstänktes Geijer för något som kunde ge fängelse. Anklagelsen mot Littorin gäller ett brott som preskriberats. Din jämförelse haltar.

  • personligen anser jag att preskriberade brott också är brott. de har ju inte slutat vara brott för att de är preskriberade brott, något liberaler plötsligt börjat hävda.

   • Katte Fnatte Mus

    Käraste, preskriberade brott är fortfarande brott – tyvärr – men någon gång, och någonstans, MÅSTE ett fungerande rättssystem dra ett sträck i sanden. Inte minst med tanke på bevisfrågor vilka blir svårare och “suddigare” ju längre tiden går. Med tanke på dagens teknik – tänker framförallt på DNA – borde preskriptionstider vara föremål för en större debatt. Palmemordet är bara ett exempel…..
    /Katte Fnatte Rests Her Case

  • Katte Fnatte Mus

   Ok, “Liberal”, kom igen nu: Wikipedia som källa?!?!
   Det påstådda brottet i Geieraffären var år 2007 preskiberat – oavsett OM det HADE kunnat leda till åtal på sin tid. Skadeståndsanspråket i Geieraffären framfördes 30 år efter det misstänkta brottet – brottet ej bevisat = ej grund för åtal osv. (Tänker INTE undervisa i juridik – men den vergirige bör leta annorstädes än Wikipedia tex.domstolsverket.se.)
   Konspirationsteori eller inte så var hela Geieraffären solkig och om man skrapar på ytan (annaorstädes än på Wikipedia) får man mer kött på benen och slipper leva i okunnighet.
   Littorins brott är vad jag förstår att han:
   1. kanske har porrchattat med eventuellt underåriga, 2, eventuellt köpt sex av åtminstående en 30- årig kvinna. Kanske/eventuellt via rykten i största allmänhet räcker knappast till för en polisutredning. Om en polisutredning ska göras avseende de två – I MEDIA PÅSTÅDDA – brotten måste polisen ha kött på benen. (Tänker inte heller undervisa i elementärt polisarbete se tex. polisens hemsida m.fl.)
   Littorin har en del att förklara och framförallt för sina barn samt sin partiordörande & co. Sveiges befolkning har ändå lågt förtoende för såväl sina lokala som riksdagspoliteiker – oavsett pari och/eller position. Littorin har svikit ett stort förtoende – punkt slut. Är han dessutom ett gubbslem utöder en svikare så hoppas jag att han ramlar ner i något svart, djupt, hål och aldrig mer använder sina smutsiga labbar alternativt att han slutar ljuga offentligt en gång för alla!(Ja,jag vet: Littorin har ropat varg redan….)Går det att leda i bevis att han HAR köpt sex får han betala lite böter.
   /Katte Fnatte Rests Her Case

 2. JoelM

  Men vilka är dessa “vänsterns libertiner”? Finns positionen att Littorin inte bör klandras emedan sexköp bör vara lagligt verkligen företrädd i debatten?

 3. KKK

  vente, men en moralkonservativ inställning borde väl vara nånstans mellan kd:s “horeri är en synd” och valfritt nazipartis “horeri är en skymf mot Den Svenska Kvinnan som ska föda alla våra ariska barn”. den där rayman verkar mest vilja urskulda sitt favvoparti. nya moderaterna är inte direkt konservativa nånstans, de tappade den sista gnuttan av ideologisk stringens när de satsade helt på röstmaximering.

  ställer mig också lite undrande till vilka hon åsyftar med “libertinerna inom vänstern”. jag tror hon tjuvläst kommentarerna här och syftar på mig.

  geijeraffären hade en helt annan komponent, vilket verkar ha glömts bort. en av hororna var misstänkt KGB-agent (eller liknande). det som palme tystade ner var således inte bara att ministrar låg med horor, utan att rikets säkerhet hotades av detta (s.k. honungsfällor är en klassisk KGB-strategi, den senaste avslöjades i USA så sent som förra veckan).

  • Katte Fnatte Mus

   Så kallade “honungsfällor” existerar blott därför att det finns en manlig publik (läs: maktkåta, maktfullkomliga, mäktiga män i positioner vilka ger dem hybris m.m.) som trampar rätt ner i/kliver rakt in i dessa fällor.
   Om KKK kunde sin historia (läs: inte bara “vinnarnas”/männens historia) så skulle vi kunna ha en konstruktiv debatt. Kvinnor har, även i vinnarnas/männens historia ALLTID utmålats som antingen prostituerade eller goda mödrar/hustrur Denna bild av kvinnor har ingen relevans eftersom kvinnor borde kunna existera i andra skepnader än dessa, eller? Kvinnor, i en historisk och generell bemärkelse, har även utpekats som “männens fördärv” och kvinnor har därför strafffats kollektivt i årtusenden.
   Den som KAN sin historia – oavsett om det är vinnarnas/männens och/eller kvinnornas – borde veta att KGB knappast uppfann “honungsfällorna” utan använde ett redan väl beprövat vapen att neutralisera fienden (läs: männen) i strid.
   Kvinnorna själva har inte haft så mycket att säga till om i frågan tack vare att kvinnor – genom historien – varit under manligt förmyndarskap (ork int förklara…zzzz – Kolla upp hur DET funkar!)
   Gäsp på dig KKK ..zzz..z………..z…………..
   /Katte Fnatte Rests Her Case

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s