det är ju coolt att betala skatt….

jag vill ha svar på en liten fråga nu. varför vänsterpolitik anses: fult, omodernt, tråkigt, äckligt etc etc. wetterstrand och sahlin skäller ut lars ohly för att han anser att löntagare bör betala högre skatt. är det jag som missat nåt grundläggande eller är det inte en klassisk grej i svensk politik? att våra skatter finansierar vår välfärd? som julafton.. fr oss alla till er alla, hehe förlåt blev lite sentimental nu… fördelningspolitik är ju inget nytt under solen. högerfieringen av den svenska politiken – fattar ej. jo jag fattar att det är en ekonomisk grej, jag fattar att de där trökiga fyrtiotalisterna har byggt upp vårt samhälle, de där trökiga jävla förtitalisterna som ba: “på min tid gick man bara ut på gatan så fick man ett jobb! ja man tittade in i ett bageri eller en liten butik och bara man var beredd att högga i fr tårna så var det bara att köra! det va en härlig tid! jag förstår inte att det vatt så svårt för er att få ett jobb, är ni blyga? är det va det handlar om? och det här med bostäder.. ja, ja, vi bodde på söder men det var ju inte FINT då! ja ibland hade vi inte ens varmvatten, kan du fatta!! men vi knogade på.. ja det var en underbar tid, man ringde nån så fick man bo i ett kyffe.. gick man ner på röda kvarn så satt jolo där och kretade i ett block! gamla kungen åkte förbi i kortege och sen tog man en promenix i gamla klara.. såna ölkaféer ser man ju inte ens i tjeckoslovakien nuförtiden!” ok ok jag fattar att det inte är fyrtiotalisternas fel. inte bara deras fel. högervindar i europa etc, aborträtten dras in i spanien osv osv. men endo. varför HATAR alla vänstern helt plötsligt?? nu är kanske blondinbella världens sämsta exempel men idag är det världens uppslag med henne i svd, hon ska ge unga tjejer råd (fattar inte att moderaterna orkar promota den här coachgrejen så jävla hårt, tröttnar de aldrig) OCH PROBLEMET ÄR JANTELAGEN. blondinbella påstår att folk inte gillar henne för hon är blond och från stockholm och med i muf meneeeeeh är det inte tvärtom??? kan man ligga mer rätt i tiden?? det finns väl ingen instans av svensk media eller politik som det inte passar som handen i handsken att hon vill bli riskkapitalist när hon blir stor? kan nån bara förklara för mej i enkla kulturella och ekonomiska termer varför vänstern är så jäääävla ute? hehe det är asballt att betala skatt ju

Advertisements

10 Comments

Filed under Uncategorized

10 responses to “det är ju coolt att betala skatt….

 1. ViggoVerner

  Att betala skatt är visst “fint”, dvs rätt och de flesta vill göra det. Vad problemet är att vissa ska betala över hälften av sin lön i skatt, medan andra bara en fjärdedel. DET är orättvist och innebär att vissa personer betalar fem gånger så mycket skatt som vissa andra.

  Dessutom blir höginkomsttagarna alltid hårt åtgångna. Först ska man då bestämma sig för var gränsen går. Just nu har skatteverket bestämt att gränsen går vid 30 000 kr/månaden.

 2. karin

  hahahaha blondinbella “neg” reflexmässigt innan något qvinns på amf pension sa åt henne att låta bli. vilken människa född senare än 1950 niger?!

 3. karin

  grät lite åt den här videon i natt förresten.

 4. Thomas

  Visst – coolt att betala skatt.
  Men är det lika coolt att betala 75% eller så i skatt? Lika cool att du får bestämma över 1/4 av din lön? Att du inte är betrodd att själv ta ansvar över ditt liv?

  75% i skatt, tänker du? Enkelt, det är bara att räkna ihop alla de olika skatter som du betalar…. inkomstskatt, moms, punktskatter, arbetsgivaravgifter osv….

 5. TP

  Jag har svårt att fälla några tårar för folk som tjänar över 30 000 och får betala lite mer i skatt för det. Stackare! Ta och jobba lite mindre och ägna lite mer tid åt barnen/sambon/golfen eller något annat meningsfullt här i livet, om det lönar sig så dåligt att vara höginkomsttagare.

  Många höginkomsttagare verkar dessutom lida av illusionen att de trollat fram sina pengar själva, oberoende av samhället och alla andra invånare i det. Man kan dock inte komma ifrån att man alltid tjänar pengar på någon annans bekostnad. Någon betalar för de skor som du säljer i din butik, och det är så du får ihop dina pengar.

  Utöver detta bidrar förstås alla resurser i samhället till att du kan tjäna pengar: universitet där du utbildat dig, sjukhus där du vårdats och vägar som tar dig till jobbet. Mitt stående förslag till alla nyliberaler är ge dem en bit mark någonstans i Sverige, där de kan bilda sitt eget samhälle utan skatter, där alla bygger sina egna vägar och håller sig med egna läkare. Good luck!

 6. Thomas

  Nu haglar fördomarna 🙂
  Du behöver inte vara höginkomsttagare för att betala 75% i skatt. Det går rätt kvickt, om du räknar med alla dolda skatter. Moms, arbetsgivaravgift och alla punktskatter som ligger på toppen av din inkomstskatt.
  Istället för att gråta över mig – nej just det, det gör du ju inte 🙂
  Men varför inte räkna på din egen skatt?
  För din egen skull, inte för min.

  Blir lite förvånad över din kommentar om att tjäna pengar på nån annans bekostnad? Men det är en annan diskussion 🙂

 7. jay-jay

  så himla skönt att man har gått ner i lön… var höginkomsttagare förut, redigt jobbigt kan jag säga. hade knappt till brödfödan när skatten va betald, man blev ju inte direkt motiverad att jobba och riskera löneförhöjning, va ju illa nog som de va om man säger.

 8. jay-jay

  skulle faktiskt tro att det är därför vi har så hög arbetslöshet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s